Ik wil in het geboorteregister!

Wij hebben het ‘geluk’ gehad dat Nolan twee dagen geleefd heeft. Hierdoor heeft hij een geboorte- en overlijdensakte. Kinderen die in de baarmoeder overlijden, hebben geen recht op een geboorteakte. Ouders van een sterrenkindje hebben zo weinig tastbaars van hun overleden baby’tje. Ik hoor bij lotgenoten hoe belangrijk een geboorteattest is. Ik sta volledig achter de vzw Met lege handen die strijdt voor meer erkenning voor doodgeboren kindjes.

Tijdens het weekend van 4 maart 2017 lanceerde Alice Tijssen, mama van Daan*, in samenwerking met ‘Met lege handen’, een nieuwe petitie om levenloos geboren kindjes te erkennen.
Vind jij ook dat deze wet moet veranderd worden? Vind jij ook dat ouders die dat wensen de keuze moeten kunnen krijgen om hun kindje te laten erkennen? Wil je Nolans sterrenvriendjes en hun ouders hierbij helpen? Teken dan hier de petitie. Alvast bedankt in naam van vele ouders van een sterrenkindje.

Er zijn ook groepen op Facebook die deze boodschap uitdragen: Ik wil ook in het geboorteregister! en Stilgeboren sterrenkinderen vragen erkenning.