Links

Met lege handen is een zelfhulpgroep voor ouders die een baby’tje verloren voor, tijdens of na de geboorte. Ze organiseren op regelmatige tijdstippen praatgroepen in Herent, Antwerpen en Mol. Als je lid bent (gratis), krijg je elke drie maanden ‘t Lichtpuntje in je brievenbus, een tijdschrift voor en door mama’s en papa’s van overleden baby’tjes. Op hun website vind je ook veel informatie en interessante links.

In Nederland bestaat een gelijkaardige vereniging, Lieve Engeltjes. Ik heb af en toe gesnuisterd in het online magazine van Lieve Engeltjes. Je vindt dit op hun website onder ‘actueel’ en ‘LE Magazine’.

Berrefonds vzw zet zich in om bij het overlijden van een baby mooie spulletjes van troost en herinnering te geven. Ze maken kleertjes, dekentjes, mutsjes, herinneringsdoosjes… Boven de wolken zorgt voor prachtige foto’s door professionele fotografen na het overlijden van je baby’tje. Nooit vergeten organiseert warme en persoonlijke uitvaartzorg voor sterrenkindjes.

Ik vulde mijn moederschapsverlof met spulletjes zoeken en laten maken voor Nolan*. Volgende websites bieden mooie spullen aan om te personaliseren met een foto en/of naam: Smartphoto, Yoursurprise, … De website van Zo stil maakt onder andere babyvoetjes en -handjes in brons. Ik vond ook een site waarop ze een gedenkboek voor sterrenkinderen verkopen. Ik heb het zelf (nog) niet gekocht, maar ik ben benieuwd naar ervaringen van andere sterrenouders. De koesterkisten van Lytse Skat zijn ook heel mooi. ‘Kusje in de wind’ biedt boeken, kaartjes, naamengeltjes… aan. Star and rainbow biedt ook heel liefdevolle en handgemaakte cadeautjes aan. Op Lou’k up vind je prachtige koestercadeautjes.
In een map op Pinterest bewaar ik mooie afbeeldingen en tekstjes. Ik heb een aparte knutselmap op Pinterest met veel ideetjes om spulletjes te maken voor Nolan*.

Volgende websites inspireerden ons in onze zoektocht naar een mooi grafsteentje voor Nolan:

Ik heb veel gehad aan blogs geschreven door ouders die ook een baby’tje verloren. Hun berichten zijn zo pijnlijk herkenbaar. Enkele aanraders:

Ook op Facebook is er een aanbod voor ouders die een baby’tje verloren. Hieronder vind je een aantal interessante pagina’s die je ook zonder Facebookaccount kan bekijken.

 • Kusje in de wind
  • ‘Kusje in de wind’ is een boek & community voor ouders die een kindje missen.
 • Mama van een foto
  • Opeens is alles anders….Hoe sta je in het leven na het verlies van je kind?
 • Met lege handen
  • Zelfhulpgroep voor en door ouders die een baby verloren voor, tijdens of vlak na de bevalling.
 • Ik wil in het geboorteregister
  • Levenloos geboren kindjes krijgen in België geen plaats in het geboorteregister. Kom mee op voor alle sterrenkindjes!
 • Het allermooist
  • Het allermooist ben jij… Een website over het verlies van onze lieve baby Boris. Om te verwerken en te delen. Maar ook als steun en troost voor anderen.
 • CarlyMarie
  • CarlyMarie Dudley is an Artist, Speaker + Writer on Mindful Healing After The Death of a Baby or Child

Misschien zag je al ergens gelijkaardige stickertjes? Er zijn immers baby’tjes die net als Nolan rondreizen.
We kwamen het idee tegen op Jannes website. Bedankt Stijn en Nele dat we jullie idee mogen gebruiken voor onze kampioen!