Mijn kleine grote broer

UPDATE: We overwegen een nieuwe druk van Mijn kleine grote broer. Interesse om een boekje aan te kopen? Laat je gegevens dan hier achter.

Sinds eind oktober 2016 mag ik mezelf officieel ‘auteur’ noemen, want dan kwam ons kinderboekje ‘Mijn kleine grote broer’ uit. De zussenversie ‘Mijn kleine grote zus’ kwam eind januari 2017 uit.
Intussen volgden er ook van beide versies een tweede druk, in de vorm van een hardcoverboekje met zachte pagina’s. Dit laatste boekje bevat ook twee extra pagina’s in vergelijking met de originele versie.

Dit lieve, mooie kartonboekje voor de allerkleinsten is geschreven door Sanne Ovaere en geïllustreerd door Sofie Buydens. Het vertelt op een zachte, luchtige en kinderlijke manier over hoe een grote broer in de wolken een rol speelt in het leven van een brusje. ‘Mijn kleine grote broer’ is op rijm geschreven en bevat fantasierijke, grappige illustraties van hoe kleine grote broer toch stiekem telkens een handje helpt of zijn aanwezigheid in kleine tekens laat blijken. Het is door zijn stevige vormgeving en leuke plaatjes bij uitstek geschikt voor kinderen van 1 tot 6 jaar.

ISBN: 9789082327946
© Tekst & Inzicht
Sofie Buydens en Sanne Ovaere

Hoe kwam dit boekje tot stand?
In de eerste maanden na Nolans overlijden stond de wereld voor mij stil. Ik zocht in deze intens verdrietige momenten naar sprankels van hoop. Ik las veel boeken over te vroeg en stilgeboren baby’s. Ik ontdekte dat er niet zoveel kinder- en peuterboeken waren over deze thematiek. Ik begon na te denken hoe ik aan een toekomstig kindje over zijn kleine grote broer zou kunnen vertellen. Ik maakte een selectie van situaties, zowel belangrijke feestdagen als gewone momentjes, en probeerde heel eenvoudig te beschrijven hoe Nolan hier deel van uitmaakte: onzichtbaar voor de buitenwereld, maar steeds aanwezig in ons gezin. Schrijven voor dit toekomstig kindje over Nolan gaf me een beetje toekomstperspectief in die verwarrende en zwarte periode. Ik nam contact op met Sofie, een vriendin die in de eerste maanden na Nolans overlijden als troost enkele schaapjestekeningen opstuurde. Sofie was direct enthousiast en maakte bij de korte stukjes tekst passende, eenvoudige, maar veelzeggende tekeningen. Het peuter- en kleuterboekje ‘Mijn kleine grote broer’ was geboren. Het doet me veel deugd dat Nolan op deze manier een extra plaatsje in de wereld heeft veroverd. Dit boekje is er dankzij hem!

Intussen zijn we een heel aantal maanden verder en hebben Sofie en ik een uitgever gevonden. Irene, oprichtster van de uitgeverij ‘Tekst & inzicht’, gaat met ons het engagement aan om de boekjes te drukken en te verspreiden.

Meer info vind je op de website van ‘Mijn kleine grote broer’.

Boekje bestellen?
“Mijn kleine grote broer” is jammer genoeg uitverkocht. We bekijken de optie om het opnieuw te laten drukken. Interesse? Laat je gegevens hier achter.

“Mijn kleine grote zus” kan je nog bestellen via alle boekenwinkels in België en Nederland.

Like ons op Facebook