Nieuws

16/07/2019 Vierde sterrenverjaardag Nolan

Enkele dagen geleden ‘vierden’ we Nolans vierde verjaardag. Onwerkelijk dat hij 4 jaar geleden geboren werd. Onwerkelijk dat hij al 4 jaar had moeten zijn. Wat een flinke kleuter hadden we in ons midden kunnen hebben. We herdachten hem in gepaste outfit vlakbij zijn eigen bos. In 2016 kreeg Nolan voor zijn eerste verjaardag 6 bomen cadeau. Intussen kreeg hij er al 9, dus we wilden heel graag weten hoe het daar zou zijn. We trokken de hoge onkruiden door en zochten, zochten en zochten nog eens naar ‘zijn’ bomen. Op de plantdag in 2016 plaatsten we immers een klein bordje met zijn naam. De metershoge planten tussen de bomen in zorgden er echter voor dat we het bordje niet meer vonden. Niet getreurd: we installeerden ons vlakbij en hadden een gezellige namiddag. Om af te sluiten kozen we een boom uit die vast en zeker één van de 9 zou zijn. Daar hingen we een mooie vlinder aan, we lazen een brief voor en we blaasden belletjes. Het was bewolkt en met momenten heel dreigend, maar het was figuurlijk een heel warme dag.

14/01/2018 Nolan wordt kleine grote broer

Begin juli vernamen we dat we zwanger waren. Het werd een heel spannende zwangerschap waarin geluk, verdriet en angsten elkaar afwisselenden en we telden traag af naar het nieuwe jaar. Mensen uit onze omgeving die dat wilden, konden via broer Nolan te weten komen of Nolan een broertje of een zusje zou krijgen. Sinds september zat er in het lantaarntje van zijn grafsteen een briefje.

25/12/2017 En dan is het opnieuw Kerst…

Een kerst met hoop, hoop dat 2018 anders zal worden dan alle jaren voordien. Hoop dat we in 2018 de kans krijgen om te ‘zorgen voor’, om die liefde die al jaren klaarzit tot uiting te laten komen. Maar eerst moeten we ook deze kerstperiode door. Zonder Nolan, die mee zou aftellen naar de kerstperiode en de komst van ons kleintje… Wat kijk ik uit naar dit kleintje, maar wat mis ik onze oudste jongen ontzettend.
16/07/2017 Tweede sterrenverjaardag Nolan
Vandaag brunchten we samen met de oma’s, opa’s, tantes, nonkels en meter van Nolan. We vierden dat hij in ons leven kwam en stonden stil bij de verdrietige, maar ook liefdevolle, dankbare en verbindende momenten die hij toevoegde aan ons leven. Het was een gezellige dag met een clichématige lach en een traan. Bedankt aan iedereen die een kaartje, berichtje of mailtje stuurde. Het doet deugd te voelen dat Nolan ook buiten onze families niet wordt vergeten. Wat zijn we dankbaar met zo’n omgeving!

25/06/2017 Schenking Berrefonds

Op 26 mei 2017 waren wij 5 jaar getrouwd. We organiseerden een feestje en gaven als cadeautip een financiële bijdrage waarmee wij boekjes van ‘Mijn kleine grote broer’ zouden kunnen schenken aan het Berrefonds. Dankzij onze lieve familie en vrienden konden we op die manier 230 boekjes schenken aan deze prachtige vzw.

23/04/2017 10 miles

Vandaag liepen papa Dimi, peter Marten en nonkel Lennie de 10 miles voor ‘Met lege handen’, voor Nolan. Mama Sanne, meter Leen en tante Cindy liepen de 5 km. We reden samen met de ‘Runners for Sem’ tot in Antwerpen en maakten er een gezellige Nolandag van.

28/03/2017 ‘Altijd mijn alles’

Berichtje van Kusje in de Wind:
“Ik heb vanmorgen alle stemmen geteld…
En de winnaar van de dichtwedstrijd is…
Proficiat Sanne
Jouw gedicht is een prachtig eerbetoon aan jullie Nolan*”

De mama van Sem* verzon de titel van de nieuwe gedichtenbundel ‘Altijd mijn alles’, ik maakte er een passend gedichtje bij. Lief dat anderen dit gedichtje, dat mij dichter bij Nolan* brengt, ook appreciëren.
Ook Dimi schreef een mooi gedichtje dat in deze gedichtenbundel zal gepubliceerd worden.

25/03/2017 Fotoshoot bij Nolan*

Dimi en ik zijn binnenkort 5 jaar getrouwd. We hernamen de fotoshoot van 5 jaar geleden in onze trouwkledij op een andere locatie, Parkbegraafplaats Diestseveld, de plaats waar we Nolan* heel dichtbij voelen.

22/02/2017 De Ideale Wereld

Vanaf vandaag heeft Nolan zijn eigen plaatsje op de set van het favoriete tv-programma van Nolans mama en papa: op de bureau van de sidekick van Otto-Jan Ham bij ‘De Ideale Wereld‘. Zo lief dat zijn stickertje daar mag hangen. Het is hartverwarmend om hem tijdens het kijken af en toe te kunnen ‘spotten’.

11/12/2016 Wereldlichtjesdag

Vandaag is het Wereldlichtjesdag. Om 19u worden overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kindjes, om licht te brengen in de verdrietige duisternis, om te tonen dat we ze nooit zullen vergeten.
Steken jullie ook een kaarsje aan voor Nolan* en voor alle andere sterrenkindjes? Kinderen die door vroeggeboorte, ziekte, oorlog, hongersnood… de kans niet kregen om op te groeien bij ons.
Bedankt!
Wij staken een kaarsje aan op Nolans grafje, samen met andere sterrenmama’s en -papa’s. Al onze sterrenkindjes kregen een kerstboom met gepersonaliseerde kerstbal. Het was een hartverwarmend moment!

De mama van Anke* verwoordde het mooi: “wereldlichtjesdag 2016…
samen met andere ouders van overleden kindjes op de parkbegraafplaats van Kessel-Lo… samen een kaarsje aansteken bij onze engeltjes… samen hun naam noemen… samen betekenisvolle tekstjes lezen… samen een gepersonaliseerde kerstbal hangen in een kerstboom voor onze engeltjes… samen herinneringen ophalen aan onze engeltjes bij een warme choco… samen sterker worden door verhalen van andere ouders… gewoon samen verdriet hebben… een moeilijk, maar magisch moment… om nooit te vergeten…”

06/12/2016 Mijn kleine grote zus

Niet te geloven, maar vanaf 26 januari komt ook ‘Mijn kleine grote zus’ uit! Het bevat dezelfde tekeningen en ongeveer dezelfde teksten (‘hij’ werd steeds vervangen door ‘zij’ :-)). Het zal een mooie lila-achtige kleur hebben.
Je kan al een exemplaar reserveren door een mailtje naar mij te sturen.

mijn_grote_kleine_zus_cover-page-001

11/11/2016 We planten bomen voor Nolan*

Nolan* kreeg voor zijn eerste sterrenverjaardag van zijn oma en opa Heverlee, zijn peter, zijn tantes en nonkels 6 bomen in Essene. De vzw Plant een bos plant op deze plaats met de steun van particulieren verschillende boomsoorten. Op 11 november mochten we Nolans boompjes zelf gaan planten.

12/09/2016 Mijn kleine grote broer

Het is zover! Vanaf vandaag mag ik mij officieel ‘auteur’ noemen. Sofie, Irene en ik tekenden vandaag de overeenkomst en gaan met ons drietjes ons kinderboekje publiceren.

De tekeningen en teksten staan bijna in het juiste formaat om naar de drukker te vertrekken. Alles wordt nu wel heel concreet. Je vindt meer informatie over ons kinderboekje op de pagina ‘Mijn kleine grote broer‘.

16/07/2016 Joxeux anniversaire Nolan! (Liedje)

Nolan, tu sais quel jour on est aujourd’hui?
16 juli 2016
Lieve schat van ons, we wensen je een fijne eerste sterrenverjaardag toe en sturen je vele kusjes in de wind!
Voor altijd in ons hart …
Je mama en je papa

08/05/2016 Vlindermamaswap

Ik leer veel nieuwe concepten en mensen kennen sinds Nolans overlijden. Natalie, Nederlandse mama van Juul*, organiseerde de weken voor moederdag een vlindermamaswap. Ik gaf mijn en Nolans naam door en mailde ook een aantal associaties door die mij verbinden met Nolan. Ik kreeg de gegevens van een andere mama en mocht met een budget van 5 EUR een moederdagcadeautje kopen. Ik mocht een cadeau uitzoeken voor de mama van Stan*, haar sterretje. Ik zocht en vond vele sterren en maakten een aantal sterrencadeautjes voor deze lieve mama. Wat deed het deugd om hiermee bezig te zijn. De week voor Moederdag kwam ook mijn cadeautje aan. Op moederdag mocht ik het opendoen en ontdekte ik dat het van de mama van Mats* kwam. Ik kreeg vele liefdevol ingepakte goed doordachte en gezochte Nolancadeautjes. Dat verwarmde mijn hart, bracht sprankeltjes troost en gaf me een mamagevoel. Ook voor ons, mama’s van sterrenkindjes, is het vandaag Moederdag.

29/04/2016 Kindje in mijn hart

Irene Van Wesel, auteur van het boek ‘Kusje in de wind’, organiseerde een wedstrijd. Mama’s en papa’s van sterrenkindjes kregen de mogelijkheid om gedichten in te sturen voor een moederdagbundel. Aangezien schrijven voor mij een manier is om met Nolan bezig te zijn, waagde ik me aan een aantal woorden op papier. Ik kreeg enkele weken later het goede nieuws dat twee van mijn gedichten samen met 17 gedichten van andere sterrenmama’s gepubliceerd zouden worden in haar gedichtenbundel. Nog iets later kreeg ik het fijne nieuws dat mijn gedicht bij de drie winnende gedichten hoorde. Meer informatie lees je hier.

Hieronder vind je mijn winnende gedicht. De bundel ‘Kindje in mijn hart’ kan je bestellen via deze webshop.

Vanbuiten een glimlach
vanbinnen verdriet
een kersverse mama
is wat je niet ziet

geen rugzak met pampers
niet opstaan vannacht
geen wiegje vol kindje
geen kleintje dat lacht

maar wel…

een rugzak met zakdoeken
tranen van morgen
en dat geeft de indruk
alsof ik mag zorgen

alsof ik nu knuffel
en mijn kleintje blij is
alsof ik nu koester
alsof ik hem niet mis

‘Alsof’ en mijn dromen
daar loopt ‘t leven door
ik koester voor eeuwig
de dagen ervoor

10/01/2016 Nolan in de babyspecial van de Gazet van Antwerpen

Gazet van Antwerpen

29/08/2015 Nolan in de Rondom

Nolan in de Rondom