Brief aan Nolan

Dag lieve, prachtige, moedige zoon van ons,                    Zaterdag 25 juli 2015

Op dinsdag 3 maart kregen wij het mooiste telefoontje ooit… We vernamen dat we in verwachting waren van jou. We verlangden al zo lang naar jou en ineens kwam onze wens in vervulling. In het begin heel ongerust en bezorgd, maar 2 maand later konden we aan iedereen het goede nieuws verkondigen. Wij babbelden regelmatig tegen jou en we betrokken jou bij veel dingen die we deden.
Vorige week waren we samen op vakantie in Frankrijk en heel plots waren er weeën die er niet hoorden te zijn. Vorige donderdag 16 juli kwam je, veel te snel, op 24 weken, op deze wereld. Mama had je zo graag nog langer gedragen. Vanaf de eerste minuut dat je er was, toonde je een grote vechtlust. Je hartje klopte helemaal zelfstandig en je beentje schopte in de lucht toen we je voor het eerst zagen. Je verbaasde ons met je kracht toen mama haar vinger in jouw kleine handje legde. Je werd overgebracht naar een groter ziekenhuis in Reims waar ze veel meer kansen hadden om samen met jou te vechten.
Papa mocht je daar de volgende dag bezoeken. Je lag vredig te slapen door de medicatie, maar toch bleef je stampen naar het leven. Je gaf je papa zelfs het voorrecht om je mooie ogen te bewonderen. Hij was verbaasd wat voor een mooie jongen jij was. Hij vertelde je over ons, hoe graag we jou zien en hoe dapper je aan het vechten was. Je was in goede handen.

Toen zaterdagmiddag een dokter ons liet weten dat het niet goed met jou ging, stortte onze wereld in. We wilden je zo snel mogelijk zien en vasthouden. Toen we aankwamen was jij al overleden. We vonden het zo verschrikkelijk jammer dat we niet bij jou konden zijn toen jij afscheid nam van deze wereld. Gelukkig was je de laatste momenten van je leven niet alleen en lag je in de armen van een lieve verpleegster. Het was een magisch moment toen jij in onze armen werd gelegd, kleine schat.

Je was en bent nog steeds ongelooflijk prachtig! We waren helemaal verliefd op jou. We mochten je de eerste en de laatste keer vasthouden, zo’n dubbele gevoelens. Zo blij met jou en zo fier op jou, tegelijkertijd deed het zoveel pijn om je nadien te moeten loslaten. Het was zo moeilijk om weg te rijden van jou en zonder jou richting België te vertrekken. Jouw lichaampje moesten we achterlaten, maar in ons hart namen we je mee naar huis.

We wilden aan iedereen laten weten dat jij was geboren en we maakten samen met je nonkel Lennie een mooi gepersonaliseerd geboorte- en overlijdenskaartje.

Lieve pruts, je ligt nu in een prachtig wit kistje omringd door knuffels, kaartjes en foto’s van ons allemaal. Binnenkort gaan we jouw grafje mooi inrichten, maar eerst willen we jouw kistje wat opvrolijken. We schrijven er allemaal onze naam op en kleven er stickertjes op, zodat je weet dat wij altijd van je blijven houden en aan je blijven denken. Straks begraven we je op het Kinderplein (een mooi plaatsje op Parkbegraafplaats Diestseveld waar de hagen in de vorm van een hartje staan) tussen andere kindjes, hopelijk nieuwe vriendjes. We hopen dat je er een eeuwige rustplaats vindt. We gaan je daar vaak komen bezoeken.

dsc_7662

Thuis richtten we een plekje in waar wij je kunnen ontmoeten en herinneren tussen foto’s van jou, kaarsjes, knuffels en hoopvolle woorden. Een plekje om heel dicht bij jou te zijn.

Nolanhoekje website

Lieve Nolan, we hadden je zo graag zien opgroeien. Het was een voorrecht jou even te leren kennen, maar we wilden nog zoveel meer ontdekken van dat unieke persoontje in jou. Je zal altijd in onze herinnering blijven voortleven als onze krachtige eerstgeborene en vechter, een echte kampioen! We zijn zo fier en blij dat we jouw mama en papa zijn, kleine Fransman van ons. We kunnen ons geen betere zoon voorstellen. Je blijft altijd een plaatsje hebben in ons huis en in ons hart en in dat van je peter, meter, oma’s, opa’s, nonkels, tantes en nog zoveel andere mensen. Je zou eens moeten weten hoeveel kaarsjes er voor jou branden en hoeveel mensen aan ons drietjes denken.

We zien je oneindig graag, lieve schat, we missen je en we gaan je nooit vergeten.

Dikke kus,
je mama en je papa