Babyreclame uitschakelen

Wat waren we ontzettend blij toen ik zwanger bleek te zijn, hier hadden we al lang naar uitgekeken! Na de eerste spannende maanden kwamen we in de periode dat we begonnen uit te kijken naar ons wondertje, dat we begonnen af te tellen. Ik snuisterde op sites en meldde me bij verschillende websites aan. Ik wilde graag elke week de updates over ons kleintje in mijn mailbox ontvangen, ik wilde graag de ‘Blauwe doos’ bij zijn geboorte, ik wilde op de hoogte zijn van de nieuwste zwangerschapskledij en zo kan ik nog even doorgaan.
Wat was en is het pijnlijk om na Nolans overlijden geconfronteerd te worden met papieren babyreclame (naar mij persoonlijk gericht), mailtjes te ontvangen over hoe groot hij zou zijn, kortingscodes te krijgen voor babykledij …

Op bepaalde websites blijft telkens dezelfde reclame tevoorschijn komen: reclame van een zwangerschapstrui die ik graag wilde kopen, maar die ik nog niet besteld had, babykledij, babykamers… 3 maanden na Nolans overlijden blijven de zoektermen uit het verleden mij achtervolgen en dat is heel pijnlijk…

Ik kan me voorstellen dat nog andere mama’s en papa’s hiermee worstelen, vandaar onderstaand stappenplan hoe je je kan verlossen van deze ongevraagde baby- en/of zwangerschapsreclame bij Facebook en Google.

Google: ga naar ‘Mijn account’. Klik onder ‘persoonlijke informatie en privacy’ op ‘Advertentie-instellingen’. Klik verder naar ‘Advertentie-instellingen beheren’. Op deze pagina kan je advertenties op basis van je interesses uitschakelen.

Facebook: ga naar je instellingen (helemaal rechts op je pagina). Klik links op ‘advertenties’. Zorg ervoor dat er achter het eerste lijntje een ‘Nee’ staat.

Facebook ads