Starhunter

Nolans papa maakte een spelletje voor de smartphone, gebaseerd op de plaatsen waar Nolans stickers ophangen. De wedstrijd startte 16 januari 2017. Vanaf dan had iedereen de kans om Nolans vlinderstickers te herspotten en te ‘vangen’. De wedstrijd liep 6 maanden en eindigde op Nolans sterrenverjaardag. Meter Leen verzamelde de meeste stickers en won een Bongobon ontbijten. Cindy verdiende een mooie tweede plaats en kreeg een cola- en chipspakket. Opa en oma Heverlee vervolledigden de top 3.

Intussen maakte Nolans papa een nieuwe versie van het spel die in september 2017 werd gereleased. Nu kunnen er niet enkel stickers van Nolan*, maar ook foto’s van Sem* en Lucas* worden gelogd. Deelnemen kan enkel als je één van deze kindjes kent. Je opent om te beginnen deze link (https://www.nolanontdekt.be/StarHunter2/) op je Smartphone.  Zorg dat je locatie opstaat! Onderstaande foto’s zijn nog van de oude versie, maar de werking lijkt in grote lijnen hierop. Binnenkort verschijnen er nieuwe printscreens om het stappenplan te vervolledigen.

Bij je eerste aanmelding krijg je de vraag tot registratie. Je kiest een login en wachtwoord en klikt op ‘Registreer’.

 

Vanaf nu ben je officieel ingeschreven. In principe vraagt het programma je login niet meer opnieuw en onthoudt het je gegevens. Indien dit scherm toch terug zou verschijnen, dan typ je opnieuw je login en wachtwoord in en klikt op ‘login’.

 

Vanaf nu kan je op sterren jagen. Je komt op een kaart terecht waarop alle plaatsen staan aangeduid waar er een Nolansticker hangt. Selecteer nu een ster.

Als je deze locatie nadert, in een straal van 50 meter, dan verschijnt er linksboven een extra knop ‘Log locatie’. Als je hierop klikt, dan krijg je één punt.

Linksonder zie je de knop ‘In de buurt’. Daar krijg je een overzicht van de 3 dichtstbijzijnde caches.
Daarnaast zie je de knop ‘Top 10’. Daar kan je bekijken wie er aan het winnen is.

Elke dag verschijnt er in elke provincie op een andere locatie een Gouden Ster. Als je deze logt, dan krijg je 2 punten.

Veel Nolanzoekplezier!